Eşti aici

"Omul, timpul, spațiul"

Data: Joi, 1 Aprilie, 2021 - 13:00
Loc: Muzeul Bistrita, str. G-ral Grigore Balan, nr. 19

Muzeul Bistrița, din cadrul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Muzeul Național al Bucovinei organizează, în perioada 2 aprilie - 9 mai 2021, expoziția "Omul, timpul, spațiul" semnată de artistul Ion Mândrescu. Expoziția de sculptură ce va fi vernisată vineri, 2 aprilie, de la ora 13:00, cuprinde lucrări din colecția autorului cât și din colecția de artă a Muzeului Național al Bucovinei.
Născut la 13 iunie 1954, la Mihoveni, în județul Suceava, maestrul Ion Mândrescu este absolvent al Liceului de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoșani, promoția 1974 după care şi-a continuat studiile la Institutul de Arte Plastice „Ion Grigorescu” din Bucureşti, profesor Geta Caragiu. Tânăr absolvent, în urma unui concurs organizat de Primăria Capitalei, a obţinut o bursă pentru sculptură ce consta în oferirea un atelier pe o perioadă determinată la Muzeul Frederic și Cecilia Cuțescu Storck. Deşi abordează toate materialele tradiţionale sculpturii, lemn, marmură, se consacră bronzului. Din acea perioadă lucrează la seria "Om, Timp, Spaţiu", o lucrare din această tematică putând fi regăsită actualmente în anticamera secretarului general al Consiliului Europei, făcând parte din colecţia de artă a instituţiei.
În străinătate, Ion Mândrescu a expus, între altele, în Bulgaria (Sofia), Ungaria (Budapesta), Polonia (Varșovia), Germania (Berlin), Austria (Viena), China (Beijing), Franța (Paris, Strasbourg), Spania (Sevilla), Serbia (Belgrad). Are mai multe premii și distincții, numeroase lucrări în colecții private și este prezent permanent cu opere în galerii din București, Viena și Paris. Are peste 200 de lucrări în colecții private din România, Franța, Anglia, Germania, Italia, Israel, SUA, Grecia, Austria și Serbia.
Vă veți putea bucura la această oră de maestrul Ion Mândrescu, de lucrările sale și veți putea dialoga cu artistul, în cadrul vernisajului organizat în sălile temporare ale Secției de Artă Contemporană a Muzeului Bistrița, strada General Grigore Bălan, nr.19.
Muzeograf, dr.Alina Ilia-Sabo