Eşti aici

NOAPTEA MUZEELOR 2020

Data: Sâmbătă, 14 Noiembrie, 2020 - 09:00
Loc: Muzeul Bistrita, str. G-ral Grigore Balan, nr. 19

Iniţiată în urmă cu 16 ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, sub patronajul Consiliului Europei și al Consiliului Internațional al Muzeelor, secondate de UNESCO, Noaptea Muzeelor a devenit un eveniment anual de tradiție în întreaga Europă. România, prin Reţeaua Naţională a Muzeelor s-a alăturat acestui important și extins eveniment muzeal dedicat publicului, încă de la început.
În contextul actual, determinat de pandemie şi în situaţia în care s-au impus noi măsuri la nivel naţional, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud ca membru al Rețelei Naționale a Muzeelor din România vine în fața vizitatorilor cu o nouă abordare. Așadar, propunem tuturor celor care ne-au fost alături în anii anteriori cât și celor care vor fi de acum încolo o serie de materiale, care vor fi difuzate în data de 14 noiembrie începând cu orele 18.00 cu prilejul Nopții muzeelor 2020! Sperăm să ne rămâneți alături și să urmăriți cu plăcere filmele documentare intitulate "Istorie, tradiții și legende în Țara Năsăudului" și Liviu Rebreanu, romanul “ION” – 100 de ani de la publicare.
Realizate sub egida Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud în acest an, filmele vor fi difuzate pe pagina oficială de Facebook și website-ul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.
Vizita virtuală a expozițiilor de bază:
http://www.360x.ro/muzeu-bn/bistrita/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/casa-argintarului/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/cosbuc/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/herina/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/livezile/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/maieru/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/monor/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/nasaud/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/rebreanu/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/reteag/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/rodna/
http://www.360x.ro/muzeu-bn/sangeorz/
Film documentar - Liviu Rebreanu, romanul "Ion" 100 de ani de la publicare - https://youtu.be/oG45g_zHIko
Film documentar - Muzeul Graniceresc Nasaudean - Istorie traditii si legende din Tara Nasaudului - https://youtu.be/yYEnp-7JMno
În așteptarea vremurilor bune, vă așteptăm cu același drag alături de noi!
Manager,
Alexandru Gavrilaș