Eşti aici

MIRON DUCA

Data: Miercuri, 21 Februarie, 2024 - 18:00
Loc: Muzeul Bistrita, str. G-ral Grigore Balan, nr. 19
În 21 februarie 2024, de la ora 18 la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud găzduim un eveniment de suflet, în memoria Pictorului MIRON DUCA. Evenimentul generat de Asociația Culturală MIRON DUCA, în colaborare cu instituția noastră și Palatul Culturii, se bucură de susținerea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și Primăria Municipiului Bistrița, alături de o serie de reprezentanți ai mediului privat care au susținut în mod constant fenomenul cultural bistrițean.
Cu acest prilej vă puteți bucura de prezentarea unor lucrări ale maestrului aflate în colecția permanentă a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, integrate în cadrul Secției de Artă Contemporană.
Președintele Asociației Culturale MIRON DUCA o să înmâneze în acest context două premii selectate dintre evenimentele culturale derulate la nivelul județului și municipiului în anul 2023. La prima ediție de acordare a premiilor MIRON DUCA, au fost selectate artistele Mirela Iordache din București și Ana Toma din Bistrița.
Proiectul SUSPENDARE implementat de Mirela Iordache la Biserica Evanghelică din Herina a fost un model de îmbinare și valorizare reciprocă între un monument istoric și arta contemporană.
Expoziția personală TOMAGRAPH organizată de Ana Toma la Casa cu Lei din Bistrița a fost considerată un model de comunicare artistică contemporană și o îmbinare inspirată a mai multor genuri artistice.
Prin acest eveniment vă facilităm reîntâlnirea cu o parte din lucrările maestrului MIRON DUCA și cu protagonistele primei ediții a premiilor MIRON DUCA.
Vă așteptăm cu drag!
Manager,
Dr. Alexandru Gavrilaș