Eşti aici

MEŞTEŞUGURI DACICE PE MELEAGURI BISTRIŢENE

Data: Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 13:00
Loc:

La începutul noului an și cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită la o expoziție care dovedește originea străveche a locuirii în Nord-Estul Transilvaniei.
Vernisajul expoziției „MEŞTEŞUGURI DACICE PE MELEAGURI BISTRIŢENE” va avea loc, miercuri, 15 ianuarie, ora 13.00, la Muzeul Bistriţa din strada General Grigore Bălan, nr. 19. Evenimentul cultural este rezultatul colaborării între Muzeul Bistriţa, Muzeul Grăniceresc Năsăudean şi Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca.
Prin intermediul expoziţiei organizatorii aduc, pentru prima dată, în atenţia publicului interesat aspecte din cadrul civilizaţiei dacice din acest spaţiu. Cu ajutorul pieselor arheologice provenite din cercetări sistematice sau din descoperiri întâmplătoare sunt prezentate principalele meşteşuguri practicate de populaţia de acum mai bine de două milenii pe aceste meleaguri. O serie de bunuri, dintre care unele şi de un real rafinament artistic, dovedesc că meşterii şi artizanii daci din acest teritoriu aveau cunoştinţe temeinice şi erau bine racordaţi la inovaţiile tehnice ale vremii care se propagau din centrul politic şi spiritual de la Sarmizegetusa.
Vă aşteptăm cu drag,
Manager,
Alexandru Gavrilaș