Eşti aici

In memoriam

Data: Sâmbătă, 8 Iunie, 2019 - 18:00
Loc: Muzeul Bistrita, Str. G-ral Grigore Balan, nr. 19

La inițiativa Protopopiatului Ortodox Bistrița și a violonistului Florin Vlad, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud găzduiește un eveniment de excepție, dedicat comemorării martirilor neamului românesc din închisorile comuniste.
Potrivit mărturiilor, peste 3 milioane de români au trecut prin lagărele de muncă și închisorile comuniste din România. Sute de mii au murit, frământând acest pământ cu sângele și osemintele lor. Printre ei, zeci de călugări, preoți ortodocși și greco-catolici, țărani, muncitori, intelectuali, ofițeri, studenți și elevi. Toți acești martiri au suferit chinuri de neimaginat, gândite și aplicate de un regim ateu și criminal care după ce l-au dat afară pe Dumnezeu, s-au erijat în zei atotputernici. Din motive lesne de înțeles, istoria acestor tragedii a fost uneori răstălmăcită sau trecută cu vederea.
În acest context, al nevoii de recuperare a realităților istorice petrecute în spațiul concentraționar autohton, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, loc al păstrării și valorificării elementelor identitare păstrate de-a lungul vremurilor, vă așteaptă sâmbătă, 8 iunie 2019, de la ora 18.00 la concertul "IN MEMORIAM" dedicat memoriei victimelor represiunii regimului totalitar comunist.
Vă așteptăm cu drag!
Manager,
Alexandru Gavrilaș