Eşti aici

Jurnal de introspecție

Data: Joi, 9 Mai, 2024 - 18:00
Loc: Muzeul Bistrita, str. G-ral Grigore Balan, nr. 19

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită la vernisajul expoziției de pictură și multimedia "Jurnal de introspecție" a artistelor Mirela Trăistaru & Dorothea Fleiss, care se va desfășura joi, 9 mai 2024, de la ora 18.

"Jurnal de introspecție" s-a bucurat de aprecieri și a fost solicitat pe diferite simeze naționale si internaționale, cum ar fi: European Art Gallery-București, Yume Gallery-Tokyo, Cetatea Ardud, Artoteca - Galeria Bibliotecii Metropolitane București. Chiar și în perioada covid, ICR Istambul a realizat un de film de prezentare a acestui proiect, sub semnătura lui Cristi Farcaș și a fost difuzat online pe paginile oficiale de social media.
„În Jurnalul de introspecție, artistele Mirela Trăistaru și Dorotheia Fleiss susțin răspicat sau subtil că - până la urmă - omul contemporan nu este decât o țesătură de gusturi de lapte, de mirosuri, de povești, de sunete, de afecțiuni, de ghicitori, de substanțe, de gesturi, de idei, de impresii, de priviri, de cântece, de extaz, de chin, de regăsire, de motivație, de compasiune, de revoltă, de artificii și de mâncare. Și că până la urmă este legat din toate părțile de locuri, de suferințe, de înaintași, de prieteni, de iubiri, de reședința permanentă, de evenimente, de limbi, de amintiri, de tot soiul de lucruri care, cu evidență, nu sunt el” - Daniel Sur, curator.
Vă așteptăm cu drag!