Eşti aici

Forma si dialog

Data: Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 18:00
Loc:

Vineri 1 noiembrie 2019, ora 18, va avea loc un nou eveniment din proiectul ,,Formă și Dialog” cu o ediție de excepție: vernisajul expoziției de pictură ,,ENTROPOMORFE” a Mirelei IORDACHE prezentată de Florin Toma și curatoriată de Maxim Dumitraș.
“Entropomorf este un cuvânt inventat de mine și este o licență poetică, înseamnă forma entropiei. Recunosc că nu am găsit un adjectiv mai potrivit decât Entropomorfe, pentru a descrie rezultatele experimentelor cu substanțe chimice și diferite materiale. Aceste experimente pun în valoare prin diferitele facturi plastice, forme și tipare prezente în lumea organică. Ceea ce se poate observa în lucrările mele este vorba despre fenomenul entropiei / natura și organicul sunt lăsate să lucreze, mie rămânându-mi doar rolul de regizor. În urma rezultatelor obținute în atelier, am dirijat materialitatea viitoarelor lucrări către zone de forță și interes plastic. În câteva cuvinte, entropia în termodinamică este o stare de mărime termică a unui sistem fizic închis, în lucrările mele acest fenomen capătă strict forma experimentelor artistice”, afirmă Mirela Iordache.
De asemenea va fi lansată cartea ,,Concert de trompetă în vie” și ,,Spațiul dintre două secunde” a scriitorului George LÂNĂ. ,,Născut asemenea deltei, acest poet este mereu în căutarea androginului antic dar și a libertății la scară metagalactică, precum ivirea preliminară a firului de iarbă printre spărturile asfaltului neverosimil de funerar, în timp ce „vântul trece în haine de lucru / și ultimul cântec de greier / înghite în sânge amurgul / plictisit și diform”.
Prezentare:Icu Crăciun.
Evenimentul este organizat de Muzeul de Arta Comparată Sângeorz-Băi, sub egida Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, manager Alexandru Gavrilaș.