Eşti aici

Fa rai din ce ai

Data: Joi, 15 Iunie, 2023 - 18:00
Loc: Muzeul Bistrita, str. G-ral Grigore Balan, nr. 19 - sala Grigore Bradea

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Complexul Muzeal Bistria-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud vă invită la expoziția de artă contemporană  „Fă Rai din ce ai” a artistei

𝗦𝘂𝗹𝘆 𝗕𝗼𝗿𝗻𝘀𝘁𝗲𝗶𝗻 𝗪𝗼𝗹𝗳𝗳 din Israel.

Vernisajul va avea loc 𝐣𝐨𝐢, 𝟏𝟓 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟖.𝟎𝟎 la 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐱𝐮𝐥 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐚𝐥 𝐁𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐭̦𝐚-𝐍𝐚̆𝐬𝐚̆𝐮𝐝.

Prezintă: 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐀𝐕𝐑𝐈𝐋𝐀𝐒̦ - manager al Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud

𝐕𝐞𝐫𝐚 𝐏𝐈𝐋𝐏𝐎𝐔𝐋 ( Israel) / 𝐂𝐥𝐞𝐨𝐩𝐚𝐭𝐫𝐚 𝐋𝐎𝐑𝐈𝐍𝐓̦𝐈𝐔  - curatori

În pictură, colaj, instalații, mai toate provenite prin reciclarea materialelor, în sticlărie și tehnici mixte, această plasticiană ne oferă un fel de mixtum compositum al lumii de azi, nuanțată prin afinități estetice, reunite prin tehnici și idei, printr-o vocație a metaforei translatată în culoare și formă.

În galeria ei din Neve Tsedek, la Tel Aviv,  alături de curatoarea expozițiilor ei, Vera Pilpoul, am avut și eu revelația unei noi vieți acordate obiectului umil, refolosit și ridicat la rangul de sursă de inspirație.

De aceea am intitulat prima ei prezență în România care se petrece printr-o expoziție de autor în  Galeria de artă contemporană a prestigiosului Complex Muzeal Bistrița Năsăud: ”Fă Rai din ce ai!”

 Această veche zicere românească i se potrivește perfect, e ca un arc de gând peste timp și peste lume, aducându-ne-o aproape pe această artistă internațională, în efortul ei superb de-a se apropia de publicul din România. Sunt  forme, culori, nostalgii, spirit ludic, modern și surprinzător, într-o adevărată cavalcadă eclectică.

Cleopatra Lorințiu

Suly Bornstein Wolff este o artistă multidisciplinară care trăiește și lucrează în Tel Aviv.

 În lucrările ei, ea se ocupă de prezența naturii în spațiul urban  prin prisma  relaţiei  complexe dintre oameni şi natură.

Lucrările ei se concentrează pe explorarea naturii urbane, cea care în anumite privințe, a pierdut legătura sa cu caracteristicile sale organice imanente prin manipulările la care a recurs omul.

Wolff pictează, sculptează și creează obiecte care se contopesc în instalații. Ea folosește materiale reciclate  precum pungi de plastic, jucării mici de plastic pentru copii, vechi tablouri, abajururi de sticlă de epocă și multe altele.

Acestea sunt refolosite și prind o nouă viață în arta lui Wolff, aceea care crează diverse obiecte, care sugerează concepte de frumusețe  în timp ce aplică modele și o estetică laborioasă distinctă.”

Vera Pilpoul

Vă așteptăm cu drag!