Eşti aici

Expoziție de pictură ”Ferestrele viselor'

Data: Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 16:00
Loc: Muzeul Bistrita, Str. G-ral Grigore Balan, nr. 19

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud vă invită joi, 7 noiembrie 2019, de la ora 16.00 la vernisajul expoziției de pictură ”Ferestrele viselor'' care cuprinde lucrări semnate de artista Otilia Cormoș.
În opinia criticului de artă, Roxana Bărbulescu, Otilia Cormos reînvie în lucrările sale atributele picturii pe sticlă utilizându-le cu măiestria și migala unui miniaturist pentru a zămisli o lume de poveste în care bucuria, feminitatea, frumosul, optimismul capătă forme picturale prin intermediul diverselor motive: personaje feminine, delicate, desprinse parcă din basme, animale, elemente florale, fructe cu valoari simbolice - ce vin să întregească mirajul acestei lumi magice.
Artista valorifică cu finețe în lucrările sale valențele picturii pe sticlă realizând compoziții pline de dinamism în care jocurile decorative ale combinațiilor de linii, împletituri, spirale, ale ingenioaselor reprezentări florale inspirate din folclorul românesc sau maghiar sunt potențate de o gamă coloristică suavă, formată din acorduri de roșu, verde, galben, violet și albastru, reliefate de alb sau negru.
Un loc aparte în compozițiile Ottiliei îl ocupă personajele feminine ce sunt conturate cu linii fine, grațioase și sunt mereu însoțite fie de păsări sau animale, fie de flori sau de instrumente muzicale ce plutesc împreună într-un spațiu imaterial pus în valoare de fundaluri ce sugerează o atmosferă învăluitoare, precum o ceață colorată. Ceea ce conferă în plus lucrărilor sale personalitate, în afara redării cu rafinament, cu delicatețe a subiectelor abordate, este măiestria cu care obține degradeurile fine, cu care trece lin de la o nuanță la alta, de la o culoare la complementara ei, aproape imperceptibil, amestecând culorile direct pe sticlă.
Vă veți putea bucura la această oră de lucrările sale și veți putea dialoga cu artista, în cadrul vernisajului organizat în Sala Bradea a Secției de Artă Contemporană a Muzeului Bistrița, strada General Grigore Bălan, nr.19.
Vă așteptăm cu drag!
Manager,
Alexandru Gavrilaș