Eşti aici

Expoziţia de primavara Brickenburg 2016 aduce Bistriţa în atenţia fanilor LEGO din toată lumea

Data: Marţi, 19 Aprilie, 2016 - 09:00
Loc: Casa Argintarului, str. Dornei nr. 5, Bistrita

Aflată la cea de-a IV-a ediţie anul acesta, tradiţionala Expoziţie de primăvara Brickenburg organizată de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud în colaborare cu Asociaţia Brickenburg, îşi va primi vizitatorii începând de marţi, 19 aprilie până duminica 24 aprilie, la Casa Argintarului, str. Dornei nr. 5.
Evenimentul de anul acesta este inclus în calendarul oficial al manifestărilor de interes mondial pentru fanii LEGO(R), beneficiind de o largă mediatizare internaţională în domeniul acestui hobby.
Tema principală a manifestării din acest an va fi „calea de fier” urmând a fi expuse modele oficiale de trenuri lansate de-a lungul timpului de către celebrul producător de jucării, precum şi creaţii unicat construite de membrii Asociaţiei Brickenburg. De asemenea, din dorinţa de a trage un semnal de alarmă cu privire la despăduririle excesive şi pe această cale, constructorii Brickenburg vor prezenta o dioramă surpriză legată de acest subiect.
Asociaţia Brickenburg, reprezentată la nivel de ambasador, este una din cele mai importante organizaţii de fani ai sistemului LEGO, fiind oficial recunoscută la nivel mondial prin creaţiile de înaltă clasă realizate de membrii săi, prezentate în ţară şi în străinătate, precum şi prin evenimentele pe care le pune în practică.