Eşti aici

„Collage d’images militantes-Catalogue d’auteurs-Matériel de cours-”

Data: Marţi, 28 Martie, 2023 - 17:00
Loc: Muzeul Bistrita, str. G-ral Grigore Balan, nr. 19

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită în data de 28martie 2023, de la ora 17:00 la expoziția „Collage d’images militantes-Catalogue d’auteurs-Matériel de cours-” a artistului Marius Dan Ghenescu.
Absolvent al Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca este membru al Uniunii Artiştilor Plastici, lect. univ. dr. managerul Centrului de Creație și Cercetare Continuă „Sfântul Evanghelist Luca” al Facultății de Teologie Ortodoxă, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, din Cluj și grafician al Revistei Tabor.
Vernisarea expoziției va cuprinde: ► prezentarea catalogului de autor, Marius Dan Ghenescu, "Collage d’images militantes, Catalogue d’auteurs- Matériel de cours", Casa de Editură Dochia, 2023; ►„Ceasul cu pendulă” de Marius Dan Ghenescu, înregistrare audio în lectura actorului Ioan Isaiu de la Teatrul Național, din Cluj realizată cu sprijinul Radio Renașterea și Asociația de teatru și film „ENTER”; ► vizionarea filmului de scurt metraj „Peregrinul Apter”, câștigătorul Marelui premiu în cadrul Festivalului Lumină din Lumină, organizat la Pitești, în anul 2019, film realizat de Asociația de teatru și film „ENTER”, regizor Camelia Hâncu. Expoziția este inclusă de către artist în cadrul unui program dedicat memoriei Mitropolitului Bartolomeu Anania, fondatorul Revistei Tabor.
Curatorul expoziției, criticul de artă Oliv Mircea evocă despre artist următoarele: În expoziția lui Marius Ghenescu de acum ("COLLAGE D’IDEES MILITANTES"), de la Muzeul din Bistrița, autorul facilitează cu candoare colaborarea firesc mijlocită dintre imaginea plastică și scriere care nu e nici rezultatul unei întâmplări și nici a unui "experiment" programatic – acestea proliferează până la delir în majoritatea zonelor modernității tardive – ci este o explorare voită a con-substanțialității lor originare.

Manager,
Dr.Alexandru Gavrilaș