Eşti aici

Bienala Internationala de Ceramica Cluj 2017

Data: Duminică, 15 Octombrie, 2017 - 17:00
Loc: Complexul Muzeal Bistrita - Nasaud

Complexul Muzeal Bistrita Năsăud găzduiește în perioada 15 octombrie - 15 noiembrie 2017 o expoziție care cuprinde o selecție cu cele mai intersante lucrări de artă prezente în primele două ediții ale Bienalei Internaționale de Ceramică de la Cluj. Manifestarea întrunește lucrările a peste 30 de artiști proveniți din 18 țări, multe dintre acestea fiind premiate de către juriul bienalei.
Ceramica artistică cunoaşte acum, peste tot în lume, un trend ascendent, devenind unul din mediile de expresie importante ale Artei Contemporane. Publicul și în egală măsură artiștii sunt din ce în ce mai atrași de limbajul ceramicii ca modalitate de expresie plastică, precum și de exprimarea sensibilităţii artistice folosind mijloacele materialelor ceramice. Cu toate acestea în ţara noastră persistă mentalitatea conform căreia ceramica este asociată cu artizanatul sau poteria.
Din această perspectivă, întregul proiect a fost gândit astfel încât, publicul să înțeleagă specificitatea și frumusețea ceramicii ca modalitate de exprimare artistică.
Vă așteptăm la vernisaj duminică, 15 octombrie ora 17,00 la Muzeul Bistrița, str.Gen.Grigore Bălan nr.19.

MANAGER,
Alexandru Gavrilaș